Inapoi sus
Statiunea Adelboden, Elvetia | thecambrianadelboden.com
Regiunea de ski Berna Montana din Elvetia
esti aici : Ski in Elvetia // Berna Montana

Regiunea de ski Berna Montana din Elvetia

 

Regiunea Berna Montana este una dintre cele mai frumoase si mai spectaculoase regiuni din Elvetia. Merita neaparat o vizita, in special in perioada lunilor de vara. Combinatia de varfuri muntoase acoperite de zapada, aerul proaspat, caldura verii, stancile crestate si dealurile verzi luxuriante te vor fascina de indata. Daca iti place sa faci drumetii la munte, iti vei gasi "El Dorado-ul" in Bernese Oberland. Vei fi recompensat cu natura 100% pura. Pornind de pe tarmul romantic al Lacului Thun si pana in padurile infinite si atmosfera foarte rece a ghetarilor, aici fiecare element fermecator il precedeaza pe celalalt.

Nu exista nici un dubiu: cea mai populara zona pentru turistii din toata lumea este regiunea Jungfrau. Aici se afla faimosii munti precum Eiger, cu versantul sau nordic aproape vertical – o provocare pentru multi cataratori. Mai departe, Jungfrau, situat in zona, poate fi vizitat luand trenul ce merge pe munte. Din acest punct, in care se afla gara la cea mai mare altitudine din Europa, poti admira cele mai frumoase privelisti ale intregii regiuni si fantasticii ghetari. Acesti munti, la fel ca si zona din spatele lor din cantonul Valais, sunt considerati mostenire naturala de catre UNESCO si prin urmare sunt protejati. Un alt punct de observatie faimos este Schilthorn, cu restaurantul sau rotativ. Poarta catre zona Jungfrau este orasul Interlaken si cele doua lacuri ce inconjoara orasul: Thunersee si Brienzersee.

Aceste doua lacuri fac parte, de fapt, din doua alte zone de vacanta. Thunersee este primul lac pe care il intalnesc calatorii ce vin dinspre nord spre Berna Montana. Acest frumos lac este foarte iubit de catre navigatori si windsurferi. Locurile din partea sudica a lacului sunt, in special, un punct bun de plecare  pentru excursiile din Berna Montana si cele ce limiteaza zona, datorita pozitiei centrale si a faptului ca sunt usor accesibile. Brienzersee, ceva mai mic, se afla situat intre doua lanturi muntoase. In zona sunt cateva sate micute, frumoase, situate atat pe malul nordic cat si pe cel sudic, locuri foarte bune in care iti poti petrece vacanta. Orasul Brienz este cunoscut pentru sculpturile in lemn.

Interlaken este un loc bun din care sa explorezi centrul regiunii Bernese Oberland. Acest orasel situat intre doua lacuri, Lacul Thun si Lacul Brienz, se afla foarte aproape de cele trei varfuri muntoase, Jungfrau, Monch si Eiger.

Luati trenul sau telecabina pana la unul dintre punctele strategice din zona pentru a va bucura de privelistile incredibile.


Vezi harta cu statiunile de ski din regiunea Berna Montana in format mai mare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Statiuni de ski din regiunea Berna Montana

 
 
 

Ne gasesti si pe