Inapoi sus
Statiunea de ski Andermatt, Elvetia
Regiunea de ski Elvetia centrala
esti aici : Ski in Elvetia // Elvetia centrala

Regiunea de ski Elvetia centrala

 

Elvetia Centrala - cele cinci cantoane, Uri, Schwyz, Nidwalden, Obwalden si Luverne - ce inconjoara Viervaldstattersee sunt locul de bastina al Confederatiei Elvetiene si originea legendei lui William Tell. Regiunea Elvetia Centrala are de oferit multe turistilor: recreatie in aer liber, peisaje minunate, orase vechi istorice si excursii pe lac cu vaporul cu aburi, aceastea fiind doar cateva exemple.

Singurul oras mare din regiune este Lucerne, un oras medieval ce a devenit faimos ca statiune in secolul XIX. Se situeaza la extremitatea nordica a lacului cu acelasi nume. Lucerne este un orasel frumos din inima Elvetiei, la celalalt capat al lacului, opus de Altdorf, unde legenda spune ca William Tell a tintit un mar asezat deasupra capului fiului sau. Schwyz (canton) – Schwyz este unul dintre primele cantoane din Elvetia. Importanta istorica a acestui canton este evidenta, avand in vedere numele tarii folosit pana in prezent, Switzerland (Elvetia).

O vacanta de iarna in centrul Elvetiei va fi una palpitanta. In mijlocul unui peisaj frumos, poti merge sa schiezi sau sa te dai cu placa pe infinitele piste de toate gradele de dificultate. Zone de ski faimoase precum Andermatt, Engelberg, Melchsee-Frutt, Sorenberg, Klewenalp-Stockhutte si Hoch-Ybrig sunt toate situate in aceasta regiune. Pistele de ski din Elvetia Centrala sunt bine intretinute si numai bune pentru incepatori, familii cu copiii, dar si pentru profesionisti.


Vezi harta cu statiunile de ski din regiunea Elvetia centrala in format mai mare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Statiuni de ski din regiunea Elvetia centrala

 
 

Ne gasesti si pe