Inapoi sus
Statiunea de ski Flumserberg, Elvetia
Regiunea de ski Elvetia de Est
esti aici : Ski in Elvetia // Elvetia de Est

Regiunea de ski Elvetia de Est

 

Regiunea de est a Elvetiei se intinde de la apele stralucitoare ale Lacului Constance si peste delurosul Appenzellerland pana la peisajele alpine din Toggenburg, regiune de vacanta Heidiland si Glarnerland. Departe de Valea Rhine se afla Vaduz cu castelul sau fermecator.

Zonele de ski din estul Elvetiei sunt perfecte pentru fanii schiului, snowboardingului si carvingului - cu coborari fabuloase si privelisti minunate cu lacurile si muntii din preajma.

De exemplu, Flumserberg, cea mai mare statiune de sporturi de iarna dintre Zurich si Chur, sau zona de schi Pizol din regiunea de vacanta Heidiland. De aici, poti merge direct spre apele albastre din Walensee. Treci prin sapte munti pana la Toggenburg, o vale inalta, senina, dintre Santis si Churfirsten care este principala atractie pentru familiile si snowboarderii ce merg pe muntii Gamserrungg si Chaserugg. Fanii sporturilor de iarna se vor bucura de primitorul si pietonalul Braunwald si Elm din Glarnerland si Malbun din Principatul Liechtenstein. Cei ce fac drumetii iarna sau cei ce practica schi fondul vor gasi aici rute si trasee bine intretinute, cu privelisti extraordinare cu tot cuprinsul regiunii.

Appenzellerland, situat in partea de est a Elvetiei, este cunoscuta pentru dealurile sale verzi, pajistile sale pline de flori si muntii sai masivi. Drumul dureaza o ora si un sfert de la Zurich sau nici 10 minute de la St. Gallen pentru a ajunge in acest canton unic. Masivul Alpstein din regiunea estica a Appenzellerlandului este una dintre cele mai frumoase lanturi muntoase din Elvetia. Mergeti cu telecabinele pana pe varfurile Santis (2502 m ), Hoher Kasten, Ebenalp si Kronberg si bucurati-va de o priveliste extraordinara.

Se zice ca odata un urias ce avea o tolba plina de casute traversa Alpstein cand, varful ascutit al Santisului a facut o gaura in tolba lui. Casele au luat-o la vale si s-au imprastiat peste tot pe dealuri. Cand uriasul a observat ce s-a intamplat, a decis ca peisajul rural era pe gustul lui si le-a lasat acolo unde erau. Asa arata acum peisajul de aici.

Turistii ce cauta cultura si traditie vin in Appenzell sa descopere bogatia traditiei picturii, muzicii si a fabricarii cascavalului. Sunt fascinati de arta de a trai natural. Casele din lemn pictate colorat cu acoperisuri ornate sunt foarte bine intretinute. Appenzell are si o istorie lunga si bogata a apelor minerale (prima data exploatata in 1657) si alte desfatari culinare.

Diverse traditii vechi, cum ar fi "Stobede", "Alpaufzug/Alpabzug" sau "Silvesterklausen" atrag multi turisti in fiecare an.

Appenzellerland este un loc ideal pentru sporturi: drumetii, mountain-biking, drumetiile prin zapada, skiul, kite-sailingul, paraglidingul sunt doar cateva din multele oportunitati. Mergeti la o tura de golf si in acelasi timp admirati masivul impozant Alptein din fundal.


Vezi harta cu statiunile de schi din regiunea Elvetia de Est in format mai mare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Statiuni de ski din regiunea Elvetia de Est

 
 

Ne gasesti si pe