Inapoi sus
Statiunea Balmerg | blog.spoony.ch
Regiunea de ski a Platoului Elvetian
esti aici : Ski in Elvetia // Platoul Elvetian

Regiunea de ski a Platoului Elvetian

 

Platoul Elvetian sau Platoul Central constituie una dintre cele trei peisaje majore din Elvetia impreuna cu muntii Jura si Alpii elvetieni. Acopera aproximativ 30% din suprafata elvetiana. Cuprinde regiunile dintre Jura si Alpi, partial plat, dar in general deluros, si se situeaza intre altitudinile de 400 si 700 de m. Este de departe cea mai dens populata regiune din Elvetia, si cea mai importanta, axata pe economie si transport.

Platoul Elvetian se intinde de la Lacul Geneva din sud vest pana la Lacul Constance din nord est, cu o altitudine medie de 580 de m. Acopera aproximativ 30% din suprafata tarii, si este casa a peste doua treimi din populatie. Sunt 450 de oameni pe fiecare kilometru patrat. Putine regiuni din Europa sunt mai des populate ca aici. Cea mai mare parte a industriei si a agriculturii din Elvetia este concentrata in Platoul Elvetian.

Peisajul urbanizat din Platoul Elvetian

Daca mergeti de-a lungul Platoului Elvetian, de la Lacul Geneva si pana la Lacul Constance, nu veti trece niciodata pe langa o zona nepopulata. Peisajul continua sa semnaleze prezenta omului. Atunci cand iesiti din oras, urmatorul este foarte aproape. Satele se afla la mica distanta unul de celalalt.

Orasele mari si mici, suburbiile, comunele si satele se intind de-a lungul arterelor de transport din Platoul Central. Intre ele exista multe zone verzi, dealuri, campuri si paduri. Dai de cateva case imprastiate si pe urma direct de oras, cum ar fi Berna.

Berna este capitala Elvetiei si casa "Bundeshaus", care este atat cladirea guvernului, cat si a parlamentului. Orasul vechi medieval, Berna se afla situat in bucla Aare.

Zurich, cel mai mare oras din Elvetia, face si el parte din regiunea Platoului Elvetian. Sofisticata Bahnhofstrasse se afla in zona veche a orasului, iar aleile din zona Niederdorf din cealalta parte a Limmat-ului fac parte din zona noua a orasului. In acest loc, la fel ca si in celelalte din oras, se afla locurile trendy de intalnire si viata de noapte care sunt o parte din acesta mare localitate. Pentru tineri si pentru cei cu spiritul tanar din toata lumea, aici se intampla tot timpul cate un eveniment.


Vezi harta cu statiunile de ski din regiunea Platoul Elvetian in format mai mare

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Statiuni de ski din regiunea Platoului Elvetian

 
 

Ne gasesti si pe