Inapoi sus
Statiunea Champery, Elvetia | board-mag.com
Regiunea de ski Valais din Elvetia
esti aici : Ski in Elvetia // Valais

Regiunea de ski Valais din Elvetia

 

Cantonul Wallis, sau, in franceza: Valais, este granita dintre Franta si Italia. Prin urmare aici exista o varietate de limbi si culturi. Franceza este vorbita in vestul regiunii Valais, in timp ce germana este vorbita in est. Granita de limba se afla intre cele doua orase Sierre si Leuk din valea Rhone. Una dintre principalele atractii este ghetarul Grosser Aletsch, cel mai mare ghetar din Alpi. Iubitorii de soare se vor simti ca acasa in aceasta vale calduroasa, care este, sa zicem asa, "coloana vertebrala" a acestui canton frumos.

Valea Rhone are multe vai adiacente, toate avand farmecul lor. Multe puncte panoramice spectaculare sunt accesibile din regiunea Valais. Aici se afa cei mai inalti munti din Europa, printre care si impresionantul Matterhorn si Dufourspitze, la 4634 de metri deasupra marii si cel mai inalt punct din tara. Mont Blanc se afla chiar la granita franceza-italiana. Este cel mai inalt munte din vestul Europei (4807 m). Regiunea Valais se afla in sudul Elvetiei si este aproape complet inconjurat de munti. De aceea dureaza ceva timp pentru a face excursii de aici in alte parti ale tarii.

Totusi, cantonul poate oferi o multime de lucruri, chiar daca iti limitezi excursiile doar intr-o singura regiune. Depinzand unde stai, poti face excursii catre Franta, Italia, Bernese Oberland si Lacul Geneva.

Gasesti trasee cu panorame minunate, trasee de ski fond si partii de sanius de-a lungul vaii si peste dealuri. In aceast peisaj cristalin, padurile acoperite de zapada de sub cerul albastru briliant alterneaza cu casele de lemn invechit - adevarate comori pretioase, bine intretinute.

Gama larga de sporturi de iarna disponibile reflecta varietatea acestei intinderi unice din aceasta tara. Daca incerci sa faci drumetii prin zapada in Obergoms acompaniat de caini husky, sau sa cobori pe schiuri direct catre baia termala dintr-o spa antica, sau sa inveti sa te dai cu snowboardul, sau sa cuceresti varfuri de 4000 de metri inaltime sau doar sa te tratezi cu o seara minunata alaturi de un pahar de vin Fendant si o cina delicioasa cu branza Raclette - iarna in Valais nu va inceta niciodata sa te farmece.


Vezi harta cu statiunile de ski din regiunea Valais in format mai mare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Statiuni de ski din regiunea Valais

 
 

Ne gasesti si pe