Inapoi sus
Statiunea Adelboden, Elvetia | thecambrianadelboden.com
Statiunea de ski Adelboden din Elvetia
esti aici : Ski in Elvetia // Berna Montana // Adelboden

Statiunea de ski Adelboden din Elvetia

 

In regiunea Adelboden-Frutigen poti sa petreci cu siguranta o vara magnifica, inconjurat de un peisaj montan superb. Exista multe locuri in care poti merge, plus o multime de activitati culturale la care sa iei parte. In cazul in care esti adeptul drumetiilor, in regiune sunt mai mult de 300 de kilometri de poteci de munte, dar si unele trasee potrivite pentru ciclism si ciclism montan. Unele dintre locurile minunate pe care le poti vizita includ cascada Engstligen (600 de metri inaltime), izvoarele minerale Cholerenschlucht, Pochtenkessel si Adelbodner si peisajelecu apa din Wildstrubeldorf. Foarte populara in zona este agricultura alpina si poti vizita, de asemenea, cabanele mici, unele dintre care produc renumitul cascaval elvetian. In Adelboden, exista, de asemenea, terenuri de tenis si o piscina cu apa calda de unde poti avea o priveliste deosebita.

In regiunea de Adelboden-Frutigen poti sa petreci o vacanta de iarna perfecta. Poti merge la ski in renumita zona Adelboden-Lenk, poti sa vizitezi terasa de soare Adelboden sau pur si simplu sa mergi pe jos de-a lungul potecilor frumoase de iarna. In zona se tine cea mai cunoscuta competitie din Elvetia,  Cupa Mondiala de Schi FIS, combinat cu un festival de schi uimitor si un program de divertisment.

Partiile din statiunea de ski Adelboden

Statiune traditionala elvetiana, dar care are o zona moderna de ski ce face legatura cu Lenk. Perspectiva moderna include si o scoala dedicata de ski. Statiunea montana elvetiana Adelboden are acces direct la 170 kilometri de ski alpin, cu 70 de piste individuale, conectate la 55 de ski-lift-uri. Stratul de zapada este foarte mare si numai bun pentru ski avand in vedere altitudinea la care se afla pistele.

Capacitatea ski-lifturilor: Cele 55 de ski-lifturi din Adelboden pot urca 52.420 de schiori/snowboarderi pe ora.
La o distanta de doua ore de mers cu o masina, se afla patru aeroporturi, deci weekendurile pentru ski sau snowboard si vacantele scurte la Adelboden sunt oricand posibile. Aeroportul Berna este la o ora distanta de condus in conditii bune, astfel incat poti ajunge rapid pe pista.

Skiul in Adelboden

Zona de ski in Adelboren este impartita in cinci sectoare conectate printr-un sistem de lifturi bine pus la punct si care face ca aceasta zona sa fie cea mai atractiva din Elvetia. Zona detine 210 km de partii cu 72 de lifturi, incepand de la 1053 m si pana la 2375 m  altitudine. Predominant, partiile sunt orientate spre nord astfel ca stratul de zapada este ok pe parcursul sezonului.

Reteaua principal de lifturi este accesata din statiuni printr-o gondola din Oey care transporta schiori la Sillerenbuhl 1974 m, si in centrul zonei de ski Adelboden-Lenk. De aici poti avea acces la o gama variata de tipuri de terenuri incluzand pistele inselatoare de la Campionatul Mondial din Chuenisbergli. Doar nume mari ca suedezul Ingemar Stenmark si austriacul Hermann Maier au reusit sa ajunga pe podiumul de aici.

Preturi ski-pass in statiunea Adelboden

 •  pentru 1 zi: adulti 59 CHF; copii 32 CHF
 • pentru 5 zile: adulti 239 CHF; copii 129 CHF

Snowboardingul in Adelboden

Engstligenalp detine singurul parc natural de board avand tevi naturale, rampe si zona de antrenament pentru boarderii profesionisti. Pentru adeptii freestyle-ului parcul de snowboard Hahnenmoos este cel mai adecvat - echipat cu curse cu obstacole, boardercross, air park, zona de slide, piste de snowboard si centru de testare, de asemenea si o zona cu bar, gril si Dj in care poti lua masa.

In zona se afla si un hotel montan, Berghotel Hahnenmoospass, o baza ideala pentru boarderii carora le place sa mearga pe piste dis de dimineata. Crazy Sports Ltd este scoala oficiala de snowboard din Adelboren si ofera lectii individuale sau in grup, si de asemenea inchirieri de placi.

Adelboden apres-ski

O viata de noapte animata cu o selectie de cluburi de noapte si baruri si o atmosfera informala si distractiva. Discoteca Berna este favorita tinerilor in timp ce Alte Taverne este universal. Clubul de noapte de aici pare sa fie in continuu aglomerat - a fost transformat din sase case vechi de lemn intr-o incinta in stil local cu o galerie cu vedere la ringul de dans si destule locuri pentru 200 de persoane.

Raclettele si fondantele sunt disponibile in aproape toate restaurantele si pentru mancare italiana, ca de exemplu pizza, poti totdeauna sa apelezi la Kreuz si Alfredo. Alte Taverne are prestatii de muzica live, iar barul Arle si pubul Time Out au aperitive gustoase. Unele restaurante au muzica elvetiana.

Statiunea de ski Adelboden pe scurt

 • 14 partii pentru cei experimentati (aproximativ 22 de kilometri )
 • 50 de partii pentru intermediari (aproximativ 94de kilometri )
 • 40 de partii pentru incepatori (aproximativ 94de kilometri)
 • 170 de kilometri de partii in total
 • 86 de kilometri de Cross-country
 • 55 de Schi lifturi
 • 1280 de metri urcarea verticala
 • 2350 de metri cel mai inalt lift
 • 1350 de metri altitudinea statiunii
 • 1070 de metri cea mai joasa pista
 • 2 scoli de ski
 • inchirieri de echipamente
 • ski service

Detalii de contact pentru statiunea de ski Adelboden

Adresa: Skiregion Adelboden-Lenk; CH-3775 Lenk
Telefon: +41 (0)33 736 30 30
Website: www.adelboden-lenk.ch

Alte statiuni in apropierea statiunii Adelboden

Aminona
Crans-Montana
Diemtigtal
Frutigen
Gstaad
Kandersteg
Kiental
Lenk
Leukerbad
Zweisimmen

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Statiuni de ski din regiunea Berna Montana

 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe