Inapoi sus
Statiunea de ski Arosa, Elvetia | skirebel.com
Statiunea de ski Arosa din Elvetia
esti aici : Ski in Elvetia // Graubunden // Arosa

Statiunea de ski Arosa din Elvetia

 

Statiunea de ski Arosa se afla la doar 30 de km la est de Chur si este una dintre statiunile alpine aflate la cea mai mare altitudine. Este situata la 1800 metri deasupra nivelului marii deasupra Vaii Schanfigg. Arosa este o statiune cunoscuta in Grisons (la fel ca Davos si St. Moritz) si care are doar o strada principala, numita Poststrasse, cu multe magazine si hoteluri. Unele locuri din statiune dateaza din secolul al XIV-lea, dar luat ca intreg totul arata destul de modern.

Un alt avantaj este ca statiunea Arosa nu este numai pentru oamenii cu bani cum este Saint Moritz asa ca poti merge la cina si in geaca de ski. Statiunea Arosa este destinata mai mult familiilor pentru ca dispune de multe facilitati pentru copii cum ar fii gradinitele de exemplu.

Transportul spre statiunea Arosa

Este foarte usor sa ajungi cu trenul la Arosa din Chur, iar calatoria dureaza cam o ora. Din Zurich poti sa ajungi in aproximativ trei ore. Poti sa calatoresti cu avionul pana la Zurich – care este cel mai apropiat aeroport de Arosa. Cu masina poti sa conduci din Chur spre Arosa – desi distanta este scurta, soseaua este foarte ingusta si cu multe curbe. Daca drumul este cu polei mai bine ai lua trenul.

Deplasare in statiunea Arosa

Pe timpul noptii nu poti intra cu masina in centrul din Arosa. Poti doar sa iei un taxi sau expressul de noapte care trece prin centru si prin statiile de la periferia statiunii. Expressul de noapte este disponibil din decembrie pana in aprilie si este de fapt un microbus cu orar de opriri. Dar se va opri daca ii faci cu mana sau daca vrei sa te dai jos oriunde pe traseul acestuia.

Skiul in statiunea Arosa

Luand in considerare istoria orasului ca si centru de sporturi de iarna, Arosa detine un surprinzator si modern sistem de ski-lift. Reteaua de linii, mult deasupra copacilor, se termina cu Weisshorn, de pe varful caruia ai o panorama minunata asupra imprejurimilor. Singura cale de acces si cea mai rapida de altfel este cu telecabina care te urca din sat in doua etape.

Prima etapa pana la Tshuggen este si ea accesata de doua linii paralele de telescaune si teleschiuri astfel incat niciodata nu s-a pus problema cozilor. Partiile sunt late si beneficiaza de lumina intre 8-12 ore pe zi, pentru ca sunt dispuse spre sud.

O a doua ruta de acces catre partiile de ski este cu telescaunul din centrul Arosei (pana la Tschuggen) sau cu teleskiul pana la Carmenna mai jos de varful Weisshorn. De la marginea satului gondola Hornli acceseaza cealalta extrema a terenului si partiile care sunt pozitionate pe nord.

Incepatorii au o multime de trasee marcate cu albastru deservite cu teleskiuri pana la Tschuggen. După ce acestea au fost experimentate sunt si trasee printre copaci inapoi spre statiune. Telescaunul din Tschuggen spre  Brüggerhorn face accesul spre un traseu lung si usor de vreo 5 km care te intoarce in sat.

Skiorii intermediari se pot bucura de traseele lungi si rapide marcate cu rosu care pleaca de la capatul gondolei Hörnli. Pentru cei experimentati, sectiunea superioara de la Weisshorn este cea mai dificila. Ghizii te pot duce in afara pistelor, chiar si pe o ruta pe deasupra lui Lenzerheide.

Ski-pass-urile flexibile includ optiunea returnarii unei zile de acces la pranz pentru a primi banii inapoi pentru orele neutilizate, a unei dupa amiezi de acces, sau a unui ski-pass pentru sectorul Tschuggen – ideal pentru familii sau incepatori.

Arosa are 25 de km de trasee pentru ski fond pe Maran, Prätschalp / Ochsenalp, in Isel si pe Obersee.

Snowboardingul in statiunea Arosa

Una dintre caracteristicile statiunii Arosa include entuziasmul pentru snowboarding, fapt ce a dus la construirea celui mai impresionant halfpipe din Europa. Parcul, numit Snow Drop, este situat pe Tschuggen si este prevazut cu rampe, respectiv tevi. Faptul ca 10 din 16 lifturi sunt telescaune sau gondole este o veste foarte buna pentru boarderi.

Preturi ski-pass pentru statiunea Arosa

 • pentru 1 zi: adulti 60 CHF; copii 20 CHF; seniori 54 CHF
 • pentru 1 zi: adulti 248 CHF; copii 83 CHF; seniori 223 CHF

Arosa apres-ski

Arosa ofera o gama variata de baruri, laolalta cu o selectie de hoteluri confortabile, si sase discoteci deschise pana la 4:00 dimineata. Cel mai cunoscut club in care poti dansa pana tarziu este Kitchen Club in Hotelul Eden sub barul spatios Eden. Acolo vei auzi jazz, blues, reggae, rock si alte genuri de muzica pe placul tau. Complexul Kursaal adaposteste cel mai nou club de noapte, Nuts, respectiv un bar si o sala de cinema.

Daca stai treaz toata noaptea, asigura-te sa iei telecabina dis de dimineata pana la Weisshorn ca sa prinzi un rasarit spectaculos.

Statiunea de schi Arosa pe scurt

 • 2 piste negre pentru experti (in jur de 5 kilometri)
 • 8 piste rosii pentru intermediari (un total de 20 de kilometri)
 • 7 piste albastre pentru incepatori (in jur de 35 de kilometri)
 • 25 kilometri de Cross-country
 • 15 ski-lifturi
 • 910 maximul vertical
 • 2650 metri cel mai inalt lift
 • 1800 metri altitudinea la care se afla statiunea
 • 1740 metri cea mai joasa pista
 • 3 scoli de ski
 • 4 parcuri pentru copii

Date de contact pentru statiunea de ski Arosa

Oficiul de turism
Adresa: Arosa Tourismus; 7050 Arosa
Telefon: +41 81 378 70 20
Website: www.arosa.ch

Alte statiuni in apropiere de statiunea Arosa

Bergün / Bravuogn
Chur
Churwalden
Davos
Grüsch
Klosters
Lenzerheide - Valbella
Parpan
Savognin
St. Moritz
Tschiertschen

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Statiuni de ski din regiunea Graubunden

 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe