Inapoi sus
Statiunea de ski Crans-Montana din Elvetia
esti aici : Ski in Elvetia // Valais // Crans - Montana

Statiunea de ski Crans-Montana din Elvetia

 

Zona de ski Crans-Montana-Vermala situate la 1494 de metri altitudine are doua statiuni gemene de ski, ambele moderne si asociate, de obicei, cu clientela italiana de inalta societate. Situate pe un platou frumos, ambele se bucura de multa zapada, asigurand conditii de schi perfecte si privelisti cu valea Rhône.

Statiunea de ski Crans, a carui constructie de hotel a inceput in 1912, este compus in cea mai mare parte din colonii de apartamente si hoteluri, multe concepute in stil montan cu elemente din lemn. Montana, imprastiata de-a lungul malului Lacului Grenon, este cea mai veche sectiune, inceputa in 1892. De asemenea, conectata la statiunile gemene, la o altitudine mai joasa, se afla Aminona, care este inca o statiune in stare incipienta, dar care incepe sa creasca si sa atraga din ce in ce mai multi oameni intr-un ritm rapid.

Transportul spre statiunea de ski Crans Montana

Din Geneva, poti lua trenul direct catre Sierre, iar de aici poti merge cu funicularul sau cu autobuzul pana la Crans-Montana. Din Sion poti lua un autobuz de posta, care merge pana la Crans-Montana.

Daca mergi cu masina, statiunile sunt accesibile prin drumuri excelente din Sion sau din Sierre. Din Sion ar trebui sa mergi pe E2 la est de Sierre si de acolo sa continui dupa semne pana pe soseaua montana ce duce la Crans-Montana.

Skiul in statiunea Crans-Montana

Statiunile de ski Crans si Montana au fost odata doua sate separate, si s-au unit in anii 1960. Impreuna au o populatie de 50.000 de locuitori si se intind pe 6 kilometri lungime, avand o atmosfera moderna, vie si cosmopolita. De asemenea, statiunea se mandreste cu privelistile superbe asupra Alpilor, de la Matterhorn si pana la Mont Blanc.

Statiunea de ski elvetiana Crans-Montana are acces direct la 160 kilometri de partie pentru ski alpin, cu 50 de piste individuale, conectate la 34 de ski-lifturi. Cu piste la peste 2500 m, skiul si snowboardingul este asigurat pe tot parcursul sezonului. Crans-Montana poate sa mareasca stratul de zapada pe 17 kilometri de partie, cu ajutorul a 20 de tunuri de zapada. Cele 34 de Ski Lifturi din Crans-Montana pot sa transporte 36520 de schiori / snowboarderi pe ora.

La o distanta de doua ore de mers cu masina, se afla trei aeroporturi, deci weekendurile pentru ski sau snowboard si vacantele scurte la Crans-Montana sunt oricand posibile. Aeroportul Sion este la o ora de merg cu masina, in conditii bune de trafic, asa ca poti sa ajungi repede pe partie.

Partiile din statiunea Crans - Montana

Statiunea de ski Crans Montana are o suprafata imensa de teren cu partii orientate spre sud. Skiul se poate practica de la altitudinea de 1476 metri - o altitudine buna fata de multe statiuni din Alpi, si pana la 3000 metri. Terminandu-se cu Ghetarul Plaine-Morte, diferenta de altitudine este de 1524m.

Statiunea a gazduit Campionatele Mondiale de Ski Alpin din 1987 si Finalele Cupelor Mondiale de Ski Alpin din 1992, 1998 si 2008. In fiecare an un numar de evenimente din Cupa Mondiala FIS au loc aici printre care si downhill pentru barbati si femei, super-G, slalom.

Crans-Montana este o alegere buna pentru incepatori, multumita nivelului de zapada si a zonei imense cu partii usoare care pe timpul verii se transforma in teren de golf. Zona principala de ski din Crans Montana este divizata in trei arii, desi toate sunt bine conectate si legate una fata de cealalta impreuna cu cele 5 gondole din diferite parti ale statiunii. Cea mai mare zona este Cry d’Err, cea de-a doua Violettes - locatia celor mai multor partii cu grad de dificultate mare, si cea de-a treia, Aminona.

Skiorii de nivel intermediar au o groaza de oportunitati cu care sa isi ocupe timpul, in special traseul lung de la ghetarul Plaine Morte. Expertii se vor delecta cu cursa masculina de downhill, Pista nationala, si, desigur, exista si multe itinerarii in afara pistelor, pe care le poti explora cu un ghid. Cozile la lifturi sunt rare multumita investitiei in lifturile de capacitate mare si foarte rapide, remarcandu-se gondola Funitel. Excursiile sunt posibile in vecinatate la Anzère sau mai departe la Grimentz, Verbier sau Zermatt.

Exista 30 kilometri de trasee pentru ski fond, incluzand o partie la altitudine mare pe ghetar, cursa Foulée Blanche fiind gazduita in statiune in fiecare an in luna ianuarie.

Snowboardingul in statiunea Crans-Montana

Este o alegere des intalnita in randul snowboaderilor care au un parc destinat cu bari, rampe, pereti, cutii, hip, C-rails si Rainbow. Toate pistele, ce includ partii de pana la 12 kilometri, sunt disponibile boarderilor, iar cea mai mare parte din teren este prevazut cu gondole de mare capacitate.

Si Crans si Montana au magazine specializate si scoli de snowboarding de unde sa iei lectii precum Scoala elvetiana de schi si snowboarding, Scoala Ski si Sky si Internatul Stoked.

Preturi ski-pass pentru statiunea Crans-Montana

 • pentru 1 zi: adulti 65 CHF; copii 33 CHF; seniori 65 CHF
 • pentru 5 zile: adulti 279 CHF; copii 140 CHF; seniori 279 CHF

Crans-Montana apres ski

Exista in jur de 100 de baruri si restaurante din care poti alege, dintre cele mai populare fiind barul Amadeus din Montana si Le Pub Georges si Dragon din Crans. New Pub atrage multimea tanara pentru ca are pinball si un ecran TV imens. Aici exista si un bar si restaurant cu specific mexican renumit pentru cocktailurile sale (Zapata), un bar cubanez cu o gama variata de trabucuri (barul Punch), un bar de vinuri cu o selectie mare de vinuri rosii si albe (Postillon) si un bar care ofera o gama larga de jocuri electronice (Constellation).

Divertismentul la ore tarzii in noapte iti este oferit de cele sapte locuri diferite deschise pana la 4 dimineata, iar seara disco de vineri noaptea la patinoarul in aer liber "Patinoire d'Ycoor" este intotdeauna un loc de distractie pe cinste. In plus exista un cinema, deseori difuzand filme in engleza, bowling si un casino.

Statiunea Crans-Montana pe scurt

 • 4 partii pentru experti (in jur de 15 kilometri)
 • 20 de partii pentru intermediari (in jur de 70 kilometri)
 • 17 partii pentru incepatori (in jur de 55 kilometri)
 • un total aproximativ de 160 kilometri de partii
 • 30 kilometri Cross-country
 • 34 Ski Lifturi
 • 1500 metri maximul pe verticala
 • 3000 metri cel mai inalt lift
 • 1500 metri cea mai joasa pista
 • 1500 metri altitudinea la care se afla statiunea
 • 1 park pentru snowboarding
 • in jur de 18 restaurante
 • 1 parc pentru copii

Detalii de contact pentru statiunea Crans-Montana

Adresa: Crans-Montana Tourisme; Case postale 372; 3963 Crans-Montana 1
Telefon: +41274850404
Website: www.tourismus-crans-montana.de

Alte statiuni ce se afla in jurul statiunii Crans-Montana

Aminona
Anzère
Grimentz
Lenk
Leukerbad
Nax
St-Luc / Chandolin
Thyon les Collons
Vercorin
Veysonnaz

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Statiuni de ski din regiunea Valais

 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe