Inapoi sus
Panorama asupra Titlis, Engelberg, Elvetia
Statiunea de ski Engelberg din Elvetia
esti aici : Ski in Elvetia // Elvetia centrala // Engelberg

Statiunea de ski Engelberg din Elvetia

 

Engelberg este statiunea perfecta pentru vacantele de iarna cat si pentru cele de vara. Statiunea Engelberg este situata la 1050 m altitudine si surprinde prin peisajul montan fermecator si prin manastirea Benedictine. In jurul satului sunt telecabine ce merg in toate directiile, iar in sat poti gasi o multime de locuri de cazare.

Transportul  spre statiuniea de ski Engelberg

Poti zbura cu avionul pana la Zurich sau poti merge cu masina sau cu trenul pana in Engelberg.

Cu masina drumul dureaza cam o ora, ora jumatate si pe traseu te poti opri sa admiri si Lucerne. In cazul in care calatoresti cu trenul poti sa mergi din Lucerne direct spre Engelberg. Trenurile pleaca din ora in ora si sunt ale companiei Zentralbahn. Exista si alte trenuri Intercity sau Eurocity din Lucerne.

Cu masina poti ajunge foarte usor la Engelberg. Din Geneva poti merge pe autostrada prin Berna. Poti, de asemenea, sa mergi pe soseaua Gotthard din St. Gallen, prin Zurich si Lucerne. Din Lucerne ar trebui sa mergi pe autostrada A2 si sa o parasesti la iesirea Stans-Süd astfel incat sa ajungi la Engelberg.

Partiile de ski in statiunea Engelberg

Statiunea de ski elvetiana Engelberg are acces direct la 82 kilometri de partie pentru ski alpin, cu 28 de piste individuale, prevazute cu 26 ski lifturi. Cu piste la peste 2500 m, skiul si snowboardingul este asigurat pe tot parcursul sezonului.
Statiunea de ski Engelberg este capabila sa mareasca stratul de zapada pe 32 km de partie, cu ajutorul a 20 de tunuri de zapada. Cele 26 Ski Lifturi din Engelberg pot sa transporte 25000 schiori / snowboarderi pe ora.
La o distanta de doua ore de mers cu masina, se afla trei aeroporturi, deci weekendurile pentru ski sau snowboard si vacantele scurte la Engelberg sunt oricand posibile.

Preturi ski-pass in statiunea Engelberg

 • pentru 1 zi: adulti 60 CHF; copii 24 CHF
 • pentru 5 zile: adulti 240 CHF; copii 96 CHF

Skiul in statiunea Engelberg

Cei 82 de kilometri de partii din Engelberg se desfasoara peste cei 2000 m pe verticala, iar cea mai lunga partie de la ghetarul Titlis are 12 kilometri lungime si coboara pana in statiune. Aceasta este sectiunea principala de ski din Engelberg la care se poate ajunge cu gondola Gerschnialp si pe urma cu telecabina Trübsee. Statia este la 800 de metri distanta de centrul satului, deci este bine sa luati ski busul daca nu aveti propria masina.

Cele mai multe partii sunt pentru intermediari si sunt prevazute cu suprafete delimitate pentru incepatori. Telecabina Brunni care pleaca de pe partea cealalta a Engelbergului, dar destul de aproape de centru, mege la altitudini mai joase spre partii cu pante mai blande, locul fiind frecventat de multi copii care vor sa se joace in zapada.

Expertii se pot distra pe Titlis pe pantele abrupte care duc chiar la baza telecabinei Rotair in Stand. Exista, de asemenea, multe piste care merg spre Laub chiar sub Titlis atunci cand este zapada : este esential sa mergi cu un ghid care sa te duca in siguranta pana jos.

Practicantii de ski fond pot alege din multe partii din jurul vaii. Cupa Mondiala de Ski Jumps are loc pe rampa de sarituri de 120 de metri din Titlis la sfarsitul lui decembrie, fiind cea mai lata rampa pentru ski jumps din Elvetia si singura oprire din turneul Cupei Mondiale FIS.

Snowboardingul in statiunea Engelberg

Principala atractie in materie de snowboarding este pe Jochpass unde se amenajeaza un teren special atunci cand conditiile sunt favorabile. Boarderii tintesc si catre ghetar, in special primavara si toamna cand se amenajeaza un parc destinat snowboardingului pe Ghetarul Titlis.

Engelberg apres-ski

Exista pana la zece localuri de noapte din care poti sa alegi, incepand cu discoteca Spindle si pana la barul Eden care este foarte popular. Tot timpul se fac petreceri mari la restaurantul Yucatan Tex Mex, dar daca esti interesat de altceva atunci poti merge la barul care este situat la cea mai mare altitudine din Europa, pe Titlis la 3020 m.

Pentru muzica folk poti vizita restaurantul Bänklialp in serile de miercuri si sambata.

Statiunea de ski Engelberg pe scurt

 • 1 pista pentru experti (aproximativ de 4 kilometri )
 • 14 piste pentru intermediari (aproximativ 53 de kilometri )
 • 10 piste pentru incepatori (aproximativ 25 de kilometri)
 • 82 de kilometri de partii
 • 37 de kilometri de Cross-country
 • 26 Ski Lifturi
 • 2020 metri altitudinea maxima verticala
 • 3020 de metri cel mai inalt lift
 • 1050 metri cea mai joasa pista
 • 1000 metri altitudinea la care se afla statiunea
 • 3 scoli de ski
 • 1 parc pentru copii
 • inchirieri echipamente de ski
 • ski service
 • glacier skiing
 • posibilitate de skiat dupa inchiderea lifturilor

Detalii de contact pentru statiunea Engelberg

Centrul de turism
Adresa: Klosterstrasse 3; 6390 Engelberg
Telefon: +41 41 639 77 77
Website: www.engelberg.ch

Alte statiuni aflate langa statiunea Engelberg

Beckenried
Brüsti
Emmetten
Lungern / Schönbüel
Meiringen - Hasliberg
Melchsee-Frutt

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Statiuni de ski din regiunea Elvetia centrala

 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe