Inapoi sus
Statiunea de ski Gstaad din Elvetia
Statiunea de ski Gstaad din Elvetia
esti aici : Ski in Elvetia // Berna Montana // Gstaad Mountain Rides

Statiunea de ski Gstaad din Elvetia

 

Statriunea e ski Gstaad este situata la 61 de kilometri de Thun si la 42 de kilometri de Bulle. Statiunea Gstaad se afla in apropierea unor lacuri si ghetari extraordinari si este adesea vizitata de catre celebritati precum Regele Juan Carlos II al Spaniei si Elisabeth Taylor.
Gstaad este localizat langa extremitatea sudica a Bernese Oberlandului, la intersectia a patru vai. Satul a fost odata un loc linistit si necunoscut, dar cu dezvoltarea liniilor de cale ferata s-a transformat intr-o statiune cautata.

Transportul spre statiunea de ski Gstaad

Satul Gstaad se afla pe traseul trenurilor ce conecteaza Interlaken de Montreux. Ultimele doua orase au multe alte conexiuni bune cu statii mai mari, si din aceasta cauza multe trenuri merg spre Gstaad.

Din Montreux poti ajunge la Gstaad in mai putin de o ora jumatate. Din Interlaken, drumul dureaza cam 30 de minute, dar trebuie sa schimbi trenul in Zweisimmen. Cu masina din Spiez trebuie sa mergi spre sud-vest pe Route 11 si de la Bulle - sud-est din nou pe Route 11.

Partiile in statiunea de ski Gstaad

Statiunea de ski Gstaad este una dintre cele mai de top statiuni din lume ce cuprinde un excelent centru de sport cu acces gratuit la lift. Gstaad ofera o selectie de facilitati si standarde de acomodare de clasa mondiala, pe partii si in afara lor ce au ajuns sa fie foarte cautate. Centrul statiunii a ajuns zona pietonala in 1997. Gstaad este cheia din seria de statiuni in care se vorbeste franceza si germana ce sunt legate de o cale ferata montana, calatoria fiind inclusa in pretul lift passului.

Statiunea de ski elvetiana Gstaad face parte din zona de schi Bernese Oberland si are acces direct la 250 kilometri de partie pentru ski alpin, cu 67 de piste individuale, conectate la 61 de ski-lifturi. Gstaad este conectat direct prin ski-lift de zonele de schi din Anzere. Cu piste la peste 2500 metri, skiul si snowboardingul este asigurat pe tot parcursul sezonului.

Statiunea Gstaad este echipata cu 600 de tunuri de zapada pentru a mari stratul de zapada. Capacitatea Ski Lift-urilor: 61 Ski Lifturi din Gstaad pot sa transporte 53000 de schiori / snowboarderi pe ora.

La o distanta de doua ore de mers cu masina, se afla patru aeroporturi, deci weekendurile pentru ski sau snowboard si vacantele scurte la Gstaad sunt oricand posibile.

Skiul in statiunea Gstaad. Ski pass-ul in statiunea Gstaad

Statiunea de ski Gstaad se situeaza intre patru vai, fiecare avand centre de ski. Intr-una dintre directii se afla o gondola din periferia satului ce acceseaza zona de ski de deasupra Saanenului. Aceasta portiune pentru ski se continua peste granita de limba germana/franceza si deasupra vecinatatii Rougemont. Inca doua centre de ski separate se afla situate deasupra faimosului Chateau d’Oex, fosta casa a lui David Niven si punctul de start a circumnavigarii de succes in jurul lumii in 1999 cu balonul Breitling Orbiter. Toate cele trei zone de ski se afla pe ski pass-ul Gstaad.

Cea de-a doua vale se afla in zona Schönried, Saanenmoser si Zweissimen, care apare si pe ski pass si de curand aceste zone au fost conectate cu lift una de cealalta pentru a forma cel mai mare sector prevazut cu lift accesibil cu ski passul. Cea de-a treia vale delimiteaza teritoriul accesibil prin ski pass; la statiunile din Alpes Vaudoises cum ar fi: Gryon, Les Diablerets, Les Mosses, Leysin si Villars. Un ski pass pentru zona Gstaad valabil pentru patru zile sau mai mult este utilizabil si pe aceste lifturi la fel si in Adelboden si Lenk. Totusi, prima zona de ski la care poti merge pe ghetarul Diablerets la altitudine inalta, ale carei telecabine a fost inlocuite in 1999 (separate de zona de ski a statiunii Les Diablerets) este inclusa pe Ski Passul Gstaad inca de la inceput. Gstaad are "propriile" partii pe Wispile, iar sus in cea de-a doua zona intr-o vale mica te poti plimba cu autobuzul din centrul Lauenen.

Wispile are partii pentru incepatori, si se poate ajunge foarte usor in varful muntelui cu ajutorul unei gondole ce merge in doua etape. Exista o partie pentru intermediari si o partie pentru experti din capatul statiei pana in vale. Restul terenurilor laolalta cu celelalte zone de ski sunt ori pentru incepatori(60%) ori pentru intermediari (30%) si multe dintre ele sunt plasate pe trasee deschise, late, taiate prin padure pe partea nordica a versantului pe arii individuale avand macar o partie mai dificila pe care poti schia.

De pe ghetarul Diablerets exista o partie frumoasa, usoara si lunga de 14 km, cu o sectiune mai grea pe care nu o poti evita, ce duce, intr-un final, inapoi la statia de autobuz din Reusch pe drumul inspre Gstaad. Vei skia in aceasta coborare pe o diferenta de altitudine de 1650 de m pe verticala. Château d'Oex are cateva coborari marcate cu negru ce includ o coborare lunga din Monts Chevreuils spre Les Moulins, deasupra satului, iar practicarea heli-schiului poate fi o alta optiune.

Preturi ski-pass in statiunea Gstadd

 • pentru 1 zi: adulti in jur de 62 CHF; copii in jur de 31 CHF
 • pentru 5 zile: adulti aproximativ 280 CHF; copii aproximativ 140 CHF

*Preturile sunt pur informative. Nu garantam actualitatea lor.

Snowboardingul in statiunea Gstaad

Snowboarderii ce vin in Gstaad au o gama mare de optiuni pe care sa le exploreze zilnic. In zona locala Eggli, cea mai mare parte fiind iluminata, exista un snowpark cu quarter pipe si doua trasee aditionale cu rampe si boardercross, plus muzica. In Saanenmoser si Glacier 3000 mai exista doua parcuri de snowboard. In sectorul Schönried – Zweisimmen se afla un teren si mai special ce include o partie destinata boarderilor deasupra de Schönbried, o zona de free-riding la Chaltebrunne si o zona de sarituri de pe stanci la Hühnerspeil. La Lätzgüetli exista partii de curse permanente, iar la Zweisimmen un halfpipe si un boardercross pe Rinderberg.

In sectorul francez la La Braye se mai afla un parc de snowboard deasupra de Château d'Oex. Iar ghetarul Diablerets este o destinatie renumita vara pentru boarderi care de cele mai multe ori depasesc numarul de schiori veniti in zona. Desi exista un numar mare de telescaune in zona, 17 dintre lifturi sunt gondole sau telecabine ce acceseaza cele mai inalte puncte de pe munte.

Nu este de mirare ca zona Gstaad a fost votata cea mai buna zona de snowboarding din Elvetia.

Apres-ski in statiunea Gstaad

Statiunea Gstaad pune la dispozitie tot felul de moduri de distractie "après ski", dar desigur, cele mai de top locuri de noapte nu sunt ieftine. Locatia de top din oras este clubul de noapte Greengo de la hotelul de cinci stele, Palace. Totusi, statiunea este de obicei plina de viata din momentul in care lifturile se inchid si chiar mai devreme cand nu prea sunt turisti schiori. In mod normal cele mai populare locuri sunt barul Roaster din Gstaaderhof, barul Rialto si Sammys, Dorfli Piano Bar din hotelul Emitage Golf, barul Apli, pubul Richi sau Pubbles.

Separat de gama larga de facilitati pentru sport, poti merge la sanius seara, sau sa faci o plimbare cu sania sau doar sa incerci bowlingul. Alte optiuni ar fi sa mergi la cinematograf sau la casinoul Chesery, unde se poate dansa. La Grand Hotel Park si la hotelul Ermitage, zilnic sunt concerte live, iar la Alpin Nova (Grotte) si la Chlosterli in Grund sunt discoteci. In clubul de noapte Kristall poti merge la dans, iar aici se tin si seri de cabaret.

Statiunea de ski Gstaad pe scurt

 • 11 piste de schi pentru avansati (aproximativ 45 de kilometri)
 • 35 piste de schi pentru intermediari (aproximativ 81 de kilometri )
 • 50 piste de schi pentru incepatori (aproximativ 124 de kilometri)
 • 250 kilometri de partii
 • 172 kilometri de rute pentru Cross-country
 • 61 de ski lifturi
 • 2050 metri diferenta maxima de altitudine
 • 3000 metri cel mai inalt lift
 • 1000 metri altitudinea la care se afla statiunea
 • 950 metri cea mai joasa pista
 • Snowboarding - 4 parcuri
 • in jur de 25 de restaurante
 • 20 de baruri après-ski
 • 10 scoli de ski
 • 8 parcuri pentru copii
 • posibilitatea de inchiriere de echipamente
 • ski service
 • 207 kilometri de poteci semnalizate pentru drumetii

Statiuni de ski ce se afla in apropierea statiunii Gstaad

Charmey
Château d'Oex
Lenk
Les Diablerets
Les Mosses
Rougemont
Saanen
Saanenmöser
Schönried
Zweisimmen

Contact statiunea de ski Gstaad

Biroul de informatii turistice:
Adresa: Gstaad Saanenland Tourismus, Promenade, 3780 Gstaad
Telefon: 0041 33 748 81 81
Web site: www.gstaad.ch

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Statiuni de ski din regiunea Berna Montana

 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe