Inapoi sus
Ghetarul Aletsch, Elvetia
Statiunea de ski Interlaken din Elvetia
esti aici : Ski in Elvetia // Berna Montana // Interlaken

Statiunea de ski Interlaken din Elvetia

 

Statiunea de ski Interlaken se afla situat la 54 de km la sud-est de Berna, 130 de km sud-vest de Zurich si poate fi numita capitala turistica din Oberland. Face legatura cu multe sate si locuri populare din zona (cum ar fi Jungfrau) prin teleferice si funiculare. Ca rezultat poti face multe excursii si iesiri plecand de aici.

Interlaken se afla intre lacurile Thun si Brienz si este un loc faimos de peste 3 secole. La inceput a fost o statiune de vara, dar acum s-a transformat intr-un loc cautat pe tot parcursul anului. Este, de asemenea, foarte ieftin in cursul lunilor ianuarie si februarie ceea ce il face si mai atractiv pentru schiori. Dar daca il vizitezi in mijlocul verii, ai grija ca preturile sunt mult mai mari ca si in alte locuri.

Interlaken nu are zona sa de ski propriu zisa, dar poti schia la Habkern, sau poate fi un punct de plecare pentru schiorii care se pot duce in alte zone de ski din Jungfrau cum ar fi Grindelwald, Wengen, Mürren. Legatura se face prin ski bus sau cu trenul. Este, in mod cert, un loc foarte frumos in care poti merge si poti beneficia de preturi mici in cursul iernii.

Partiile de ski in statiunea Interlaken

Cu piste la peste 2500 m, skiul si snowboardingul este asigurat pe tot parcursul sezonului in statiunea de ski Interlaken.
La o distanta de doua ore de mers cu masina, se afla patru aeroporturi, deci week-end-urile pentru ski sau snowboard si vacantele scurte la Interlaken sunt oricand posibile. Aeroportul Berne este la doar o ora de condus, in conditii bune de trafic, asa ca poti ajunge foarte repede pe partie.

Statiunea Interlaken este bine pozitionata pentru a vizita, cam intr-o excursie de-o zi, alte statiuni renumite din Europa, cum ar fi Gstaad sau Zermatt. Mai aproape sunt statiunile internationale Adelboden, Kandersteg si Andermatt. Totusi, cei mai multi schiori merg in regiunea spectaculoasa Jungfrau folosind biletul "Top Ski" ce acopera 45 de urcari pe Grindelwald, Wengen si Mürren.

Este o experienta unica de ski cu cel mai dramatic peisaj montan din Europa inconjurat de masivele Eiger, Mönch, Wetterhorn si Mürren's Schilthorn, dar si masivul Jungfrau care se inalta pana la 4158m de la baza Interlakenului la 567m.
Si ce modalitatea excelenta de a vedea totul, prin intermediul unei cai ferate prin munte, veche de 100 de ani care te duce la timp din Interlaken pana sus la Jungfraujoch. Aici se afla gara la cea mai mare altitudine din Europa, 3454 m si o zona de ski pe ghetar in timpul verii, unde exista un singur teleschi. Aici se afla una dintre cele zece cele mai inalte statii de urcare din Europa. Trenul din Interlaken este inclus in Pass, dar exista si optiunea de a lua autobuzul din Lauterbrunnen (sub Wengen si Mürren) sau spre Grindelwald din Interlaken.

Skiul din regiunea Jungfrau este renumit pentru ca aici se tine anual cursa de ski alpin pentru barbati din Lauberhorn care este cea mai lunga si una dintre cele mai dificile din competitiile Cupei Mondiale FIS.

Intr-adevar, reputatia Mürrenului si "construirea intentionata" (la mijlocul secolului al 19-lea) a statiunii Wengen in care nu se circula cu masina, din istoria de ski competitiva, in special cu primii pionieri britanici ai sportului, este bine documentata. Aici se afla "Downhill Only Club" (Dho), fondat in perioada precursoare inventarii skiului alpin modern, dar inainte ca teleschiurile sa fi existat. "Noile" cai ferate de munte au fost apoi un mod minunat de a ajunge la zonele de zapada, fara a merge pe jos si, prin urmare a luat nastere Clubul, pentru persoanele carora nu le placea ascensiunea pe munte, ci doar coborarea. Trebuie sa fi un anumit tip de persoana ca sa fi admis in Clubul original Wengen, elita care actioneaza si astazi.

La vale de Mürren, Clubul Kandahar a fost fondat in 1924, la un an fata de DHO, iar Sir Arnold Lunn a fost pionierul competitiei de ski slalom. In timp ce Wengen are legendara competitie de la Lauberhorn, Mürren se lauda cu competitia Inferno in fiecare an in Ianuarie, fiind probabil cea mai lunga cursa de downhill din lume ce atrage peste o mie de competitori. Traseul descendent din Schilthorn (3066 metri) spre Lauterbrunnen in valea de deasupra Interlakenului, la 796 metri, coboara in altitudine 2270 metri. Timpul record pentru o coborare este de 16 minute, desi alti schiori coboara intr-o ora, asa cum se intampla in ani 1920. Cand nu este prea multa zapada la baza, exista un alt traseu mai mic care este disponibil in perioade ca acestea.

Pentru mai multe detalii despre skiul in Mürren, Wengen si Grindelwald, care in general sunt descrise ca fiind "paradisurile intermediarilor", vizitati paginile individuale ale statiunilor. Exista trei zone mici de ski la cateva minute de Interlaken la Wilderswil, prima oprire de tren din afara orasului pe linia Jungfrau, la Beatenberg si la Habkern.
Wilderswil are un singur surface lift, dar care este bine echipat pentru ski pentru copii si familii, asa ca ar trebui luat in considerare ca un punct de plecare pentru incepatori.

Situat pe platoul insorit deasupra lacului Thun, cu privelistile minunate asupra celor mai inalte varfuri din Jungfrau, Beatenberg este o asezare micuta, conservata ce atrage turisti pe tot parcursul anului. Mai departe se afla Habkern, ce detine 8 km de trasee si o diferenta de altitudine de pana la 963 m. Nici Beatenberg si nici Habkern nu se afla pe Jungfrau Top Ski pass.

Snowboardingul in Interlaken

Snowboarderii au si ei, desigur, o gama variata de destinatii ca si schiorii, dar exista atractii in plus. Snowboard Valley de pe Kleine Sheidegg, lung de 1200m, aflat la 300 m mai jos de startul legendarei curse Lauberhorn, are o locatie superba, cu multe pipe-uri naturale si alte elemente cu diferite grade de dificultate, pe o diferenta de altitudine de 350 m, incluzand un snake jump, quarter pipe si un pod peste calea ferata. Pe First deasupra de Grindelwald se afla si un jump park, un half pipe si boardercross, si half pipes pe Männlichen si Schilthorn la Mürren.

Interlaken aprés-ski

Höheweg din Interlaken este un bulevard central lung de 700 m, plin de magazine, hoteluri, cafenele si restaurante – un loc ideal pentru serile timpurii cand te intorci de pe munte. Desigur, nu prea exista 'après ski' aici, pentru ca schiorii si boarderii nu constituie decat o parte din clientela orasului, chiar si iarna, si doar putini sunt aceia ce vin in baruri dupa ce au coborat de pe partii, cei mai multi schimbandu-se si mancand inainte sa mearga spre oras. Totusi, daca esti la amiaza in oras, incearca cafeneaua Schuh pentru produsele de patiserie elvetiene.

In oras exista un club de noapte, Cabaret, cu muzica live, dans si divertisment la Hotel Victoria - Jungfrau, cu cinci discoteci aditionale ce sunt deschise pana la 3 dimineata si un pub englezesc popular la Hotel Splendid. Pentru un stil tipic, mai rustic poti incerca Hirschen sau Kreuz.

Kursaal, construit in 1859 si pozitionat intr-un parc romantic luminat pe gaz, este o atractie turistica seara, si gazduieste show-uri, concerte, spectacole de teatru si un casino. Pentru folclor elvetian vizitati restaurantul Spycher.

Statiunea de ski Interlaken pe scurt

  • 17 kilometri de trasee Cross-country
  • 2404 metri diferenta de altitudine
  • 2971 metri cel mai inalt lift
  • 567 metri cea mai joasa pista de ski
  • 567metri altitudinea la care se afla statiunea

Alte statiuni de ski aflate in vecinatatea statiunii Interlaken

Aeschi
Beatenberg
Brienz Axalp
Grindelwald
Lauterbrunnen
Mürren
Wengen
Wilderswil bei Interlaken

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Statiuni de ski din regiunea Berna Montana

 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe